sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Luomupizzalla GloucesterissaMelkein aina kun käyn Lontoossa käyn myös luomupizzalla ja yleensä vien mahdollisen seurankin sinne. Organic Pizza on kuuden pizzerian ketju. Kuvan pizzeria on aivan Gloucester Stationin vieressä, siis varsin lähellä esim Natural Museumia - ja toinen piste on Brompton Roadilla. Pizza on ohutpohjainen ja rapea ja valikoimaa löytyy sekä lihalla että ilman. Palanpainikkeeksi Freedom Bear luomuolutta.Natural Cafe on melko uusi luomkahvila, josta saa sekä makeata että suolaista välipalaa. Kuvan paikka on Westbourne Grouvella aivan vastapäätä Planet Organic luomukauppaa. Kahvilaa ei ollut vuosi sitten kun viimeksi kävin Lontoossa, mutta nettisivujen mukaan liikkeita on jo 12. Kahvilassa oli erittäin mukava tunnelma ja sitä paitsi ilmainen wi-fi yhteys sitä tarvitseville.

Muitakin luomuravintoloita Lontoosta löytyy useita niinkuin googlaamalla on helppo todeta. Raportoin jahka ehdin testaamaan.

Luomukauppoja on myös useita; äsken mainitun Planet Organicin kolmen liikkeen lisäksi Fresh&Wild ketjun liikkeet. Pienempiä luomukauppoja on pilvin pimein. Jos vierailette Lontoossa ensi kesäkuun jälkeen kannattaa käydä Kensington High Streetillä tutustumassa uuteen 7000 neliön Wholefoods supermarkettiin. Tämä on amerikkalaisen Wholefoods ketjun askel Eurooppaan ja lippulaiva. Wholefoods tuli Englantiin pari vuotta sitten ostamalla Fresh&Wild ketjun. Tescon, Sainsbury'sin ja Waitrosen kauppoja kannattaa myös käydä katsomassa: päihittävät luomun suhteen meikäläiset supermarketit mennen tullen.

Ei kommentteja: