keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Suomi ja Ruotsi yhdessä maailman suurimmilla luomualan messuilla BioFachissa Saksassa 


                             4.2.2009
 
                                                        
TIEDOTE
 

Organic North luo pohjoismaiselle luomulle tunnettuutta
 


Suomi ja Ruotsi yhdessä maailman suurimmilla luomualan messuilla BioFachissa Saksassa 
 


Suomi ja Ruotsi yhdistävät voimansa vuoden 2009 BioFach-messuilla Nürnbergissä. Suomesta mukana on 11 yritystä ja Ruotsista 10. Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila on tapahtumassa mukana 19.-20.2.2009Organic North -yhteistyöhanke näkyy tässä vaiheessa yhteisenä messuesiintymisenä ja siihen liittyvän viestinnän yhteissuunnitteluna. Mukana hankkeessa ovat myös Finpro Suomesta ja Exportrådet Ruotsista. 
 


”Osastopaviljonkimme sijaitsevat vierekkäin hallissa 3. Niiden ulkoasu suunnitellaan yhtenäiseksi ja paviljongit yhdistetään yhtenäisellä matolla. Samalla suunnittelemme ja koordinoimme yhteisiä viestintätoimenpiteitä, jotta saamme paviljongeillemme mahdollisimman laajan yleisön”, hankkeen projektijohtaja Arto Varanki Spokesman Oy:stä kertoo. 

 

”On hienoa, että yhteistyö Ruotsin kanssa saatiin käyntiin. Tässä on hyvä alku houkutella myös muita pohjoismaita mukaan”, riemuitsee Varanki.
 


Pohjoismainen yhteistyö on tärkeä askel myös messujen osallistujille”BioFach on kasvanut suureksi megaluokan tapahtumaksi ja pienen yrityksen on tällöin hyödynnettävä kaikki keinot saadakseen vastinetta messuinvestoinnilleen. Siksi pohjoismainen yhteistyö ja sitä kautta saatavat edut ovat luonnollinen tapa lisätä myös yksittäisen yrityksen näkyvyyttä”, Organic Food Finland –vientirenkaan vetäjä Erkki Pöytäniemi sanoo. Hän vastaa vientirenkaassa kahdeksan suomalaisen luomuyrityksen markkinoinnista.
 


”Tavoitteena on kasvattaa Organic North-hankkeen avulla yhteisesti pohjoismaisen luomutuotannon tunnettuutta muualla Euroopassa”, Pöytäniemi linjaa.
 


Luomun toimintasuunnitelma työn allaTällä hetkellä valmistellaan luomun toimintasuunnitelmaa, jonka rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Toimintasuunnitelma ottaa kantaa luomun nopeasti kasvavaan merkitykseen viljelytuotannossa ja myös luomun nopeasti kasvavaan kysyntään. 
 


6,5 % Suomen viljelyalasta on luomusertifioitua ja 7 miljoonaa hehtaaria metsäalasta on sertifioitu luomumetsätuotteiden korjuuta varten (lähinnä metsämarjoja). Tärkeimmät luomualat ovat viljatuotteet (ml. rypsi) yhdessä meijeri-, liha-, leipomo- ja perunatuotteiden kanssa. Myös metsämarjojen merkitys kasvaa jatkuvasti. Viennistä valtaosan muodostaa vilja-arvoketju, jonka tuotteista tärkeimmäksi nousee kaura. Suomi onkin laajalti tunnettu maailmassa juuri luomukauran edelläkävijänä. Luomuviljan lisäksi Suomesta viedään peruna- ja marjapohjaisia tuotteita.

 

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila vierailee 19.-20.2.2009 BioFach-messuilla”Olen iloinen voidessani edistää suomalaisen luomutuotannon menekkiä maailmalla. Suomalainen luomu on todennettavasti luotettavaa, eettisesti tuotettua ja jäljitettävää ruokaa, josta voi nauttia turvallisin mielin. Luomutuotteiden tulevaisuuden kannalta keskeistä on ruokaketjun toimivuus ja toimijoiden – luomuviljelijöiden, jatkojalostajien, kaupan ja kuluttajien yhteinen päämäärä”, ministeri Anttila kertoo.
 


”Laadukkaan ruoan tuottamiseen ja uusien menestystuotteiden kehittämiseen tarvitaan alalla toimivien ihmisten ammattitaitoa ja innovaatiokykyä. Uskon, että luomu tulee olemaan tulevaisuudessa yksi suomalaisen ruokaketjun menestystarinoista”, Anttila toteaa.
 
 


BioFach on maailman suurin luomualan messutapahtuma maailmassa. Se järjestetään vuosittain helmikuussa Nürnbergin messukeskuksessa Saksassa. 
BioFachilla on sisartapahtumat Japanissa, Kiinassa, Intiassa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa. Ensi vuonna Saksassa mukaan tulevat myös luonnonkosmetiikka, ihonhoito- ja hyvinvointituotteet, jotka on koottu omaan Vivaness-nimellä kulkevaan tapahtumaansa. Messuilla on perinteisen näyttelytarjonnan lisäksi yli 100 luomualan tapahtumaa ja konferenssia.
 


Organic Food Finland on yhteistyössä Finpron kanssa toteutettu luomutuotteisiin erikoistunut vientirengas.
 


Lisätietoja:
 

Arto Varanki, Spokesman Oy, puh. 040-54455098, 
arto.varanki@spokesman.fi
- Nürnbergin Messujen virallinen edustaja Suomessa
 


Erkki Pöytäniemi, Organic Food Finland, puh. 050-5505225, 
erkki@organic-finland.com
- Organic Food Finland –vientirenkaan vetäjä
 


www.biofach.de

Ei kommentteja: