torstai 18. maaliskuuta 2010

Vuoden Luomutuote 2010

Tiedote 17.3.2010

Vuoden Luomutuote 2010
Herkulliset Myllärin Luomu Ruislastut ja Vehnälastut

Helsingin Mylly tuo ruokapöytiin ja leffailtoihin uusia herkkuja. Myllärin Luomu Ruislastut ja Vehnälastut ovat maukkaita ja rapeiksi paistettuja leipälastuja, jotka sopivat naposteluun ja välipalaksi. Lastut ovat runsaskuituisia, vähärasvaisia ja -suolaisia ja tietenkin luomua. Uutuudet valittiin Vuoden Luomutuotteeksi 2010 Gastro-messuilla Luomupäivien päätteeksi tänään.

Myllärin Luomu Ruislastut ja Vehnälastut on leivottu luomutäysjyväjauhoista ja paistettu erittäin ohuiksi ja rapeiksi. Lastut käyvät herkutteluun ja naposteluun sellaisenaan tai dipin kanssa. Noutopöytään tai cocktailkutsuille ne voi päällystää esimerkiksi mädillä ja smetanalla, sienisalaatilla tai vaikka lapsille maittavalla leikkeleellä. Lisäksi leipälastut ovat maukkaita ja tyylikkäitä juuston kavereina juustotarjottimella.

- Uutuutemme ovat ainutlaatuisia, vastaavia tuotteita ei ole lainkaan markkinoilla. Herkulliset napostelulastut korvaavat vaikka perjantai-illan sipsipussin, terveellisesti. Myllärin Luomu -lastumme ovat luonnonmukaisesti tuotettuja. Raaka-aineet ovat siis laadukkaita ja herkuttelu on turvallista sekä vielä kaupan päälle ekologistakin, markkinointijohtaja Jaana Heinonen kertoo.

Vuoden Luomutuote 2010

Luomuliiton raati valitsi uudet leipälastut Vuoden Luomutuotteeksi 2010. Palkintoraadin mukaan valinnan takana on muun muassa lastujen monikäyttöisyys, hyvä ulkonäkö, täysjyväviljan tuoma aito maku ja rapea rakenne. Raati arvosti myös hyvännäköistä, kierrätettävää pakkausta, joka värimaailmansa ansiosta erottuu selkeästi hyllystä.

- Olemme hyvin ylpeitä Vuoden Luomutuote —tittelistä. Haluammekin tarjota suomalaiselle kuluttajalle entistä laajemman valikoiman myös pidemmälle jalostettuja luomutuotteita. Tilastot näyttävät, että yhä useampi suomalainen kuluttaja ymmärtää luomutuotteiden edut: muun muassa raaka-aineiden laadukkuuden, turvallisuuden, puhtauden ja terveellisyyden sekä ekologisuuden, Heinonen lisää.

Uutuuslastut on tehty suomessa viljellystä luomuviljasta. Luotettavasta ja valvotusta luomutuotannosta tuotteissa kertoo Aurinkomerkki, suomalaisista raaka-aineista puolestaan Hyvää Suomesta -joutsenlippu. Lisäksi tuotteille on myönnetty Sydänmerkki. Se kertoo, että lastut ovat runsaskuituisia ja niissä on vain vähän suolaa ja rasvaa.

Tuotetiedot

Myllärin Luomu Vehnälastu on valmistettu luonnonmukaisesta täysjyvävehnästä ja on 85% täysjyvää. Tuotteella on Aurinkomerkki, Hyvää Suomesta -joutsenlippu sekä Sydänmerkki. Uutuus myydään 150 gramman pakkauksissa.

Ravintosisältö 100 g
Energiaa 1505 kJ (360kcal)
Proteiinia 12 g
Hiilihydraatteja 65 g
josta sokereita 4,8g
Rasvaa 4,9 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,6g
Ravintokuitua 12g
Natriumia 0,44g

Myllärin Luomu Ruislastu on valmistettu luonnonmukaisesta täysjyvärukiista, vehnästä ja ruismaltaasta ja on 67% täysjyvää. Tuotteella on Aurinkomerkki, Hyvää Suomesta —joutsenlippu sekä Sydänmerkki. Uutuus myydään 150 gramman pakkauksissa.

Ravintosisältö 100 g
Energiaa 1545 kJ (370kcal)
Proteiinia 11 g
Hiilihydraatteja 70 g
josta sokereita 5,3g
Rasvaa 4,8g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,7g
Ravintokuitua 12g
Natriumia 0,44g

Lisätiedot
Markkinointijohtaja Jaana Heinonen, puh. 050 516 6722, jaana.heinonen(at)helsinginmylly.fi
www.helsinginmylly.fi

Helsingin Mylly Oy on vuonna 1934 perustettu perheyritys, joka valmistaa sekä tavanomaisesta että luomuviljasta laadukkaita viljatuotteita kotitalouksien ja leipomoiden käyttöön. Yritys on erikoistunut luomuviljatuotteisiin ja on yksi Euroopan suurimmista luomukaurahiutaleiden valmistajista. Helsingin Mylly työllistää 60 henkeä, ja sen liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset sijaitsevat Järvenpäässä, Vaasassa ja Balti Veski AS -nimisenä Virossa.

Ei kommentteja: